A LEGTARTÓSABB NŐI ILLATOK – A LEGTARATÓBB NŐI ILLATOK RENDSZERE

 A LEGTARTÓSABB NŐI ILLATOK

A parfümök leírásánál a legáltalánosabbak a különféle illatjegyek, amelyek az összetételük részét képezik. Lehetnek például édesek, szárazak, tavaszi és nyári, vagy hidegebb napokon süti, vanília, erős pézsma vagy víz kiejtéssel stb. Fontos azonban az illatok intenzitása és tartóssága is. Ezért, amikor olyan parfümöket választunk, amelyek sokáig elkísérnek bennünket, érdemes felfedezni és jobban megismerni, hogy mi határozza meg azok jellegzetességét. Ne feledkezzünk meg a gazdaságosságról és a pénztárcánkról sem – a tartósabb parfümök tovább tartanak!

A parfümökben megtalálható három alapjegy

A parfüm illatarchitektúrája három elemes, lényegében háromlépcsős. Az első érezhető illat a fejjegyek, amelyek néha gyümölcsös akkordokból állnak, amelyek könnyedséget és frissességet adnak az első illatnak. Ez az illat gyakran késztet minket a vásárlási döntés meghozatalára vagy sem.

Körülbelül negyed órával a parfüm bőrre történő felvitele után megjelennek a szívjegyek. Körülbelül két órán keresztül elkísérnek minket. A szívbe zárt aromák egyfajta hidat képeznek a fej és a mélység, illetve a végén megjelenő alap között. Az alapjegyek azok, amik tovább maradnak bennünk, és én leszek az utolsó, aki órákkal vagy napokkal, sőt néha napokkal az illat bőrre kenése után érzek utoljára. Ő adja a női parfümök karakterét és tartósságát.

Melyek az illatszerek erősségi skálái?

A legerősebb illatszer a parfüm (parfüm) vagy illatszerkivonatok. A piacon azonban ritkán találhatók meg. Körülbelül 30-40 százalékot tartalmaznak. aromás olajok, 90-95 százalékban oldva. alkohol.

De erős női parfümök is lesznek illatosított vizek (eau de parfum), amelyekben 10-15 százalékot találhatunk. illóolajok, 90 százalékban oldva. alkohol.

Az Eau de toilette, vagyis az olajok 60-80%-ában található körülbelül 5-10%, olajtartalmát tekintve valamivel gyengébb lesz. alkoholos oldat.

A márkás kölni (eau de cologne), 3-5 százalékos, kissé puhább, de az alap jelentős összetevőinek köszönhetően tartós is. illatolajok plusz 70-80 százalék. alkohol.

A legkényesebbek az üdítővizek (eau frache), körülbelül 1-3% illóolajat tartalmaznak. Az alkoholkoncentráció a kölnihez hasonló, 70-80% körüli. alkohol

Mik azok a tartós női parfümök farokkal?

Az úgynevezett "tail parfüm" a legerősebb és egyben legdurvább női parfüm köznyelvi kifejezése. Lehetetlen nem érezni őket abban, aki használja, vagy akár a közelében. Sőt, maradandó, illatos nyomot hagynak – a bőrön, ruhákon, ékszereken, tárgyakon, amelyekkel érintkeztek. Emlékezetesek, inspirálóak, provokatívak, nehéz nem gondolni rájuk.

Az afrodiziákum szerepe a parfümökben

Az aromás afrodiziákumok története meglehetősen hosszú és változatos. Az ilyen irányú egyéni véleményektől függetlenül egy dolog biztos: léteznek afrodiziákum anyagok, és hatnak az emberi erogén zónákra.

Ennek a típusnak a női parfümökben természetesen előforduló összetevői között megtalálhatók többek között a pézsmából származó - fehér pézsma, keleti szantálfa, csábító és édes vanília, jázmin - növényi eredetű, de aromájukban a pézsmához hasonló, az agavé, az úgynevezett tuberózsa, meglehetősen erős és karakteres akkordokkal, és libidót fokozó fahéjjal és gyömbérrel, mely képes átmelegíteni az érzékeket, lelket és szívet.

Az erős női parfümök top, rangsora

A különböző típusú rangsorok, kimutatások, listák nagyon hasznosak a parfümpiaci rendeléseknél. Nekik köszönhetően könnyebben alkothatsz véleményt egy adott illatcsoportról.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a parfümöket, amelyek kétségtelenül hosszan tartó illatként írhatók le nők számára:

Chanel Coco Mademoiselle

Parfümös víz chypre-virágos akcentussal, abszolút klasszikus a parfümök világában. Tökéletes lesz egy elegáns, kifinomult és érzéki nő számára, akinek arcvonásait művészien kiemelik. A Coco Mademoiselle összetevői között olyan aromákat találunk, mint a narancsvirág, bergamott, lédús mandarin, rózsa, afrodiziákum jázmin és fehér pézsma, mimóza, ilang-ilang, pacsuli, tonkabab, vanília, vetiver és opoponax.

 Black ópium Yves Saint Laurent

Hihetetlenül kifejező és mélységében szinte lenyűgöző, illatosított víz közvetlenül a luxuscikkek világvezetőjétől. A távol-keleti visszhangokkal, édes virágokkal és frissítő citrusfélékkel keveredik. Ez az egyik fiatalabb illat, mivel csak 2021-ben debütált, de kétségtelenül ez volt a legsikeresebb debütálás. A márványt imitáló fekete-szürke üvegben narancsvirágot, jázmint, fehér bazsarózsát, kávét, kakaót és pacsulit találunk.

Black orchidea Tom Ford

Keleti-virágos parfüm Tom Ford Black Orchid, egy eau de parfum, amely minden bizonnyal olyan hölgyeket fog megkedvelni, akik nem szégyellnek egy kis kiegyensúlyozott luxussal elkápráztatni. Ez az illat csaknem húsz éve debütált az igényes parfümpiacon, és még mindig nagyon jól teljesít. Az arany elemekkel díszített, fenséges fekete sólyom a szantálfa, a vanília, a szarvasgomba, az ilang-ilang, a friss bergamott, a fekete ribizli, az orchidea, valamint a virágos és gyümölcsös akkordok finom aromáját rejti.

Chanel č.5

Egy abszolút világklasszikus Chanel No.5 formájában nem szorul bemutatásra. Ez az Eau de Parfum több mint száz éves! És ez a tény önmagában is bizonyítja, hogy globális szinten minden idők példátlan jelenségéről van szó. A virágos-aldehid jelleget olyan aromák emelik ki, mint a bergamott, citrom, neroli, jázmin, rózsa, gyöngyvirág, borostyán, szantálfa, vetiver és bourbon vanília.

Creed Aventus

Ez egy chypre-gyümölcsös Eau de Parfum. Tökéletes lesz azoknak a nőknek, akik vidámak, merészek és minden nap ünnepelni akarnak. A palack olyan pozitív erővel van megtöltve, amely mosolyra készteti a használóját és felébreszti a fantázia más rétegeit. Ez olyan összetevőknek köszönhető, mint a rózsabors, pacsuli, zöldalma, ibolya, bergamott, citrom, ilang-ilang, borostyán, őszibarack, orgona és fekete ribizli.

Chanel Gabrielle

Ez a harmadik Eau de Parfum a Chanel parfüm istállótól. Ezúttal édes virágos illattal, de markáns, gyümölcsös jegyekkel. Olyan hölgyeknek fog tetszeni, akik értékelik a jó stílust, az eleganciát és a tisztességes viselkedést. Gabrielle mandarin narancs, grapefruit, fekete ribizli, narancsvirág, jázmin, ilang-ilang, tuberózsa, gyöngyvirág, körte, rózsabors, kasmír, pézsma, írisz és keleti szantálfa jellemzi.

Dior J'adore

Ez egy virágos-gyümölcsös Eau de Parfum, amely a szeretet egyértelmű üzenetét hordozza magában. Fontos, hogy ez az illat mindössze három illaton alapul. Ennek köszönhetően kompozíciósan nagyon átfogó és egységes. Ezek pedig a fejjegyekben található ilang-ilang kivonat, a damaszkuszi rózsa és a jázmin szambac, a szívjegyekben megbújva és ismét az ilang-ilang, de egy kicsit más változatban, mert ezeknek a parfümöknek a hosszan tartó alapjának része. .

Yves Saint Laurent Libre

Ahogy a neve is sugallja, ez egy Eau de Parfum, amely a szabadság, a könnyedség és a gondtalanság érzését hangsúlyozza. Minden bizonnyal felkelti a fiatal hölgyek figyelmét, akik dinamikusan és intenzíven szeretnének átélni élettapasztalatokat. A Libre elsősorban olyan hihetetlenül energikus kivonatokat tartalmaz, mint a narancsfa, pettigrain olaj, levendula, mandarin, fekete ribizli, jázmin, borostyán, cédrus, pézsma és vanília.

Szóval mit válasszunk?

Ahogy a fenti listán is látható, az eredeti, legtartósabb női illatok választéka meglehetősen nagy. Világhírű márkák képviselik, amelyeknek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy minden választásunk pontos lesz a felhasznált termék biztonsága és minősége szempontjából. És milyen illatot válasszunk? Ez egyéni preferenciáinktól függ.

A legjobb női parfümök